PEEGELDAJA
Olen uhke, et mul pole häbi öelda
Olen uhke, et mul pole häbi öelda

Kustumatuid muljeid ühest vallakeskusest

1. Laste ja noorte lauluvõistlus ning kasutatud fonogrammid

Tublisti üle 30 laulja vanuses 5 kuni 15. Sedapuhku ka külalised teisest omavalitsusest. Enamus täiesti tasemel. Ja laulude valik – kuula ja imesta! Kuulda oli ka inglise ja vene keelt, ehkki mitte kuigi palju. Üks piiga valis küll enda jaoks liiga kõva pähkli. See eeldanuks taustakoori. Lauldi klaveri või fonogrammi saatel. Fonogrammid aga polnud niisama kuidagimoodi sünteka isemängijaga salvestatud, vaid ikka sellised, millega oli ka vaeva nähtud. Au ja kiitus kohalikule muusikule, kes need tegi! Kuulda oli instrumendisaundide osalist vaheldumist, mõned illustreerivad käigud lisaks. Ühes laulus oli isegi taustakoor fonogrammile laulnud! Eesti karaokepõhjadel sellist taset juba ei leia (väljakutse Lefkanile :-))

2. Dressides peletised ja pervertjupats

Kaks dressidesse riietatud tõelist peletist rahvamaja juhatajat ahistamas. Pidasin neid esimese hooga mingiteks äsja vangist vabanenud katusepakkujateks või lihtsalt hulgusteks, kelle elatis peitub prügikonteinerites, kuid kuuldavasti oli vähemalt üks neist ühe konkursil osalenu isa (minu kaastunne tublile noorele lauljale!). Neile jõmmidele ei meeldinud, et teine omavalitsus ka võistlusse kaasatud oli. Üks röökis mitu korda: “See pole sinu algatatud üritus!” ning ähvardas, et kui keegi võõrastest peaks edasi pääsema, siis tema (rahvamaja juhataja) enam seal ei tööta. Hiljem selgus, et “edasi pääsemine” tähendas hoopis valla esindamist suuremal konkursil ning teise omavalitsuse lastel poleks see järelikult kuidagi saanud õnnestuda! Arvestades protesteerijate isikuid oleks igati aus ja õiglane kaasata järgmisel korral mitte enam üks, vaid kaks omavalitsust.

Tuttav naine tegi sealses kohalikus pubis enne bussi väljumist aega parajaks ja lõunatas. Kui ta pubist väljus, jäi talle ukse juures tee peale ette mingi lühike jorss, kes ei tahtnud teda kuidagi mööda lasta. Naise käratamise peale, et ta mööda laseks, tüüp ehmus, tõmbus kõrvale ja vandus pomisedes tulist kurja.

Mõista-mõista, millisest kohast on jutt?