PEEGELDAJA
Olen uhke, et mul pole häbi öelda
Olen uhke, et mul pole häbi öelda

Soovitan loomulikult Rutikut. Aga tahad ikkagi, et pakuksin alternatiive?

laulupidu_pysima_puhastekst

Midagi pole muutunud. Ega muutugi. Soovitan endiselt valida europarlamenti Emil Rutiku. Põhjuski ikka sama – tema toetus kodanikupalgale. Kodanikupalga eelised on lühidalt võetud kokku Eesti võrgustiku Facebooki lehe päisepildil. Näitan seda siin ka.

Aga ma ei taha sellega sugugi öelda, nagu polekski üldse teisi väärikaid kandidaate. Vastupidi. Eriti teeb rõõmu kogenud “raskekahurväe” osalemine, kel on muu hulgas kogemusi Eesti huvide kaitsmisest NSV Liidu Rahvasaadikute Kongressil. Usun, et neil on jõudu veenvalt selgitada, kui halb oleks Euroliidu ennesveeliidustustumine. Samas teeb kurvaks, et üks nende hulgast nii üleolevalt kogu protsessi suhtub. Kandideerib, aga ei kavatsegi minna. Muidugi, need tema solvavad avaldused Ukraina aadressil oleksid muutnud küsitavaks tema pakkumise võimaliku alternatiivina.

Kõigepealt vaatame sedasama nimekirja, kus parteitu Rutiku kandideerib. EIP-ile tuleb muidugi au anda selle eest, et võimaldas niivõrd erinevatel sõltumatutel kandidaatidel oma nimekirjas kandideerida. Erakond ise minus mingeid emotsioone ei ärata, aga kui neid kandidaate saadab edu, siis on erakonna sellest saadud plusspunkt igati ära teenitud.

Nüüd võimalikest alternatiividest. Kaaluda ainult juhul, kui tõesti kohe kuidagi ei taha Emilist MEP-i teha. Paremad on eespool.

  1. Sven Sildnik, keda kultuurihuviline avalikkus teab kui Kivisildnikku. Põhjus lihtne – temagi toetab kodanikupalka, ehkki võib-olla mitte nii agaralt. Pealegi on ta samas nimekirjas.
  2. Hardo Aasmäe – osa NSVL Rahvasaadikute Kongressi kogemusega raskekahurväest. Laia silmaringiga tulihingeline vaidleja. Pealegi samas nimekirjas.
  3. Marju Lauristin -  osa NSVL RSK kogemusega raskekahurväest. Vaieldamatult kõige intelligentsem kandidaat. SDE. Erakonna plussiks on vasakpoolsus (lisamärkus: kiitus valimisreklaami visuaalse külje eest).
  4. Mart Helme – kogenud diplomaat. EKRE. Erakonna plussiks on rahvuslus.
  5. Indrek Tarand – kogenud maailmamees, terava mõistusega raamidelõhkuja. Mäletate tema eelmist eurokampaaniat? Nojah, ta saab oma häältesaagi niikuinii.

Tundub, et ma koostasin äsja oma “unistuste delegatsiooni”. Vabandust, mu head tuttavad teistest erakondadest. Seekord sai ta just niisugune.