PEEGELDAJA
Olen uhke, et mul pole häbi öelda
Olen uhke, et mul pole häbi öelda

Dominus vobiscum purjetas 11 aastaga Kreekasse

Sellise programmiga, nagu allpool näete, oli väikese, kuid võimsa kõlaga Kreeka meeskoori Meizon Ensemble,kontsert 25. novembril Ateenas Dimitris Mitropouluse kontserdimajas.

“Rakvere muusikamees Jaanus Nurmoja oli üpris üllatunud, kui avastas, et mõned nädalad tagasi esitas Kreeka tunnustatud meeskoor Meizon Ensemble oma kontserdil Nurmoja poolt 2011. aastal kirjutatud koorilaulu “Dominus vobiscum”.”, kirjutas Andres Pulver Lääne-Virumaa Uudistes.

Loe pikemalt: https://www.laanevirumaauudised.ee/uudised/2022/12/13/rakvere-mehe-laul-joudis-kreeka-meeskoori-repertuaari

Otsisin Google’ist midagi muud. Või peaaegu. Kas, kus ja mis kontekstis olen meedias märkimist leidnud. Valimiseelne aeg, teadagi. Vaatan siis, et kreekakeelse kirjaga lilngid. Vaatan lähemalt –  lingi all oleva teksti hulgas on “Dominus vobiscum”. Mõtlen, et mis k* see veel on. Tegin lahti.

Hiljem otsisin juba viiteid selle konkreetse laulu. Selgus, et ka üks Saksa koor on seda viis aastat tagasi esitanud.

Teos valmis aastal 2011. Esiettekanne oli kinnisel üritusel, kus esitajad olid natuke närvis ja minul pealegi veel parem kõrv täiesti lukus. Kvartett HaLe MaJa sooritas inimkatse ning esines esimest korda elus, õppepublikuks koorikaaslased Solarest. Hiljem läksid esitused juba paremini. 31. mail 2015 kõlas Dominus Vobiscum Iisakus kihelkondadevahelisel laulupäeval, esitajaks meeskoor Kaevur  ja Solare mehed. Juhatas Elo Üleoja.

Järgnes mitmeaastane “vaikus”, kuid nagu selgub, ei olnud see siiski vaikus. Lihtsalt laul “purjetas veidi” ümber Euroopa, nagu nüüd völja tuleb.

P.S. Võimalikele esitajatele üks palve. Unustasin selle nootide juurde kirjutada, aga kui vähegi võimalik, las tulevad bassid pärast tenori sissejuhatuse lõpufermaati kohe attacca sisse. Umbes nii, nagu selles helinäites kõlab:

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga