Mis toimus, oli uskumatu. “Signing Revolution”…


Eilse kuupäeva viimase paari tunni jooksul ei osanud ma suurt midagi muud teha kui klikata tingimusteta põhisissetuleku algatuse toetusavalduste tabeli värskendamislinki ja jälgida, mokk töllakil, kuidas eestlaste toetusavalduste arv kasvas iga minutiga kümnete, vahel sadade kaupa.

Ühe päevaga andsid eestlased üle 1500 toetusavalduse. Tulemus – 4884 – on protsendilt elanikkonnast lausa Euroopa Liidu kolmas tulemus!

Tänan kõiki, kes julgesid asjaga kaasa tulla või lausa kaasa aidata, süvenesid teemasse ja said aru nii kodanikualgatuse sisust kui ka selle eesmärkidest. Tunnustus kodanikujulguse eest ajakirjanikele, kes viimasel hetkel julgesid põhisissetuleku teemat oma kanalites käsitleda.

Eraldi vääriks vast tunnustust ka see osa peavoolumeediast, kes põhimõtteliselt keeldus põhisissetuleku teemaga tegelemast. Nad tõestasid, et nende “missioonist” pole kasu.

Toimunu pikem kokkuvõtmine on alles ees. Teiste riikide aktivistidega suhtlemise käigus aga sündis mu peas kalambuur “Signing Revolution” (nagu näete, on sõnal “singing” ehk “laulev” kaks tähte ära vahetatud ja saadud “allkirjastav”). Tundub, et just seda täna öösel tehtigi.

Aitüma, Vahur, Stanislas, Martin, Robin, …, …, … ja 4884!


About Jaanus Nurmoja

Õppinud ajakirjanikuks. Muusikuks jäi õppimata, kuid teadmised ei jäänud olemata. Erialast tööd olen vihtunud Eesti Raadios, Tallinna Linnakantseleis, SA-s Eesti Loodus ja Rakvere Linnavalitsuses. Aktiivsem seos muusikaga on alati väljendunud mõnes kooris laulmisega. Esinenud on ka muusika loomise juhtumeid. 2012. aasta aga tõi mulle ootamatult Meeskoor Rakvere dirigendi rolli.