Palve


tead sa parem ära topi mulle gloobust suhu
tahan teda kõigest vahel veidi haugata
või siis mööda teda korraks minna kama kuhu
näiteks kus võib sooja saada suitsusaunata

kuule palun ära pressi maailma mu tuppa
mulle meeldib seda näha aknast telerist
siis ma tean et pole ohtu uppuda mul mutta
ja kes kodus käivad mul on külalised vist

veel üks palve kui vaid võid siis ära värve sega
kaardil seal on igal värvil oma kodukoht
sest et elu segi aetud koduvärvidega
sulab kokku hallimaks kui vana kasetoht

päästke need kel maailm kurgus hingata ei lase
värve taastage neid kaitske lahustite eest
muda alt las tõuseb sinna maetud koduase
püsti tema maha tambit pärisperemees

Jaanus Nurmoja
Ilmunud ka Pilkajas nr 11 (november 2012)


About Jaanus Nurmoja

Õppinud ajakirjanikuks. Muusikuks jäi õppimata, kuid teadmised ei jäänud olemata. Erialast tööd olen vihtunud Eesti Raadios, Tallinna Linnakantseleis, SA-s Eesti Loodus ja Rakvere Linnavalitsuses. Aktiivsem seos muusikaga on alati väljendunud mõnes kooris laulmisega. Esinenud on ka muusika loomise juhtumeid. 2012. aasta aga tõi mulle ootamatult Meeskoor Rakvere dirigendi rolli.